Leuk Grut is opgericht in 2013. In dat jaar werd ik gevraagd om sponsor te zijn. Een aparte specialistische behandeling van een zeer ziek kind werd niet vergoed door de zorgverzekeraar, en men had toch een groot bedrag daarvoor nodig. (Natuurlijk waren er meer sponsoren!)

Ik ben toen begonnen met het haken van sneakers. Deze sneakers 'liepen als een speer'.  Verkooppunten: in 2 winkels, in 2 praktijken van verloskundigen en bij De Kapsalon. Na 3 maanden ben ik gestopt omdat ik - naast het haken - natuurlijk ook mijn gezin, huishouden en werk had.

Toch werd mij elke keer weer gevraagd of ik nog sneakers verkocht. Daarom ben ik opnieuw hiermee gestart, alleen in een rustiger tempo.
Een groot gedeelte van de opbrengst ging/gaat nog steeds naar goede doelen. 

Omdat ik ook op evenementen stond, is verkoop met alléén sneakers natuurlijk geen succes. Daarom ben ik ook poppenkleertjes, knuffels en andere items gaan verkopen. Daarnaast had ik een mini-webshop met maar weinig artikelen.

Omdat de vraag groter werd naar leuke cadeautjes en omdat er veel meer online wordt gekocht, ben ik een eigen webshop gestart. In deze shop staan allerlei artikelen, die ik met plezier maak. De artikelen zijn ondergebracht in categorieën, zodat het overzichtelijk blijft.

Leuk om te weten:

* De sneakers zijn gemaakt van katoen. Er zijn hierin 3 verschillende maten (7, 9 en 11 cm). De sneakers zijn altijd nà te bestellen, indien ze niet op voorraad zijn.

* Veel poppenkleding, die ik maak, zijn mijn eigen ontwerpen. Ook is er poppenkleding van andere ontwerpers. De kleding is grotendeels voorzien van klittenband- of drukknoopsluiting en daardoor voor kinderen gemakkelijk te hanteren. Veelal zijn het unieke stukken, waarvan meestal maar 1 of enkele worden gemaakt. Er is geregeld nieuw aanbod van kleertjes, dus kom geregeld even "op bezoek".

Vind je het leuk om zelf iets te maken? In de webshop staan patronen voor poppenkleding, die ik heb ontworpen en welke ook zijn getest. Je hebt de keuze uit brei-, naai- of haakpatronen. Je kunt een patroon in PDF-bestand bestellen, maar ook een papieren versie. De papieren versie heeft wel verzendkosten. Voor gratis patronen kun je op Pinterest kijken bij: Leuk Grut. Op het bord: Own designs/pop&diversen vind je veel van mijn ontwerpen. Het zijn haak-, brei- & naaipatronen en deze zijn vrij te downloaden.

Behalve online kun je ook bij mij thuis in Denekamp (Overijssel) komen shoppen. Voor gegevens: zie contact en info.

Wil je op de hoogte blijven van aanbiedingen, nieuwtjes e.d.? Volg mij dan op Facebook en/of Instagram. Hierop plaats ik geregeld berichtjes over van alles en nog wat van Leuk Grut.

 

Een hartelijke groet,

Margriet Grote Punt.

Mail:

info@leukgrut.nl

 

Telefoon:

0541-352578